«Мені подобається, а ще дозволяє більш вільно спілкуватися з родичами, які живуть у Польщі», — дніпрянка про курси польської мови в УТВ

У Дніпрі слухачі УТВ активно опановують іноземні мови, зокрема польську. Зараз в університеті 3 навчальні групи по 12 людей. Одна зі студенток — пані Любов. Жінка вивчає польську з 2020 року.






«Мені завжди подобалась польська, вона милозвучна і, в принципі, легко мені дається. Колись пробувала вчити англійську, але це не моє, дуже важко було. Зараз я на рівні більш-менш вільного розуміння польської, але бракує певних граматичних знань, тож продовжую навчання. Плюс у мене зараз у Польщі живуть родичі, тож моє знання польської тільки плюс при спілкуванні із ними», — розповіла пані Любов.




«Зараз ми вивчаємо прикладну польську, яка дозволить нашим слухачам замовити каву, купити білет на потяг або літак. У курсі 8 занять. Загалом програма орієнтована на розвиток базових навичок спілкування, містить вивчення основ граматики, словникового запасу, а також практику розмовної мови. Аби опанувати кожен з трьох рівнів знання польської, потрібно приблизно три з половиною місяці», — каже Олена Шурпитська, викладачка польської мови в УТВ.




Популярність польської мови особливо зросла з початком повномасштабного вторгнення РФ, каже Карина Коденчук, провідна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради.


«Зараз слухачі УТВ проходять другий рівень вивчення польської мови. Після нього студенти зможуть підтримувати повсякденну розмову. Заняття проходять раз на тиждень, тож курс триватиме 2 місяці», — розповіла вона.