Мерія Дніпра вкладатиме кошти в підтримку виробників FPV-дронів. На перший етап програми виділять 20 млн, — Філатов

У Дніпрі запускають одну з перших в країні програму підтримки виробників FPV-дронів. Відповідне рішення ухвалили під час 39–ї чергової сесії міськради 19 липня. Ініціатором ідеї став мер Борис Філатов, який минулого місяця оголосив, що місто розробить механізми інвестування в масове виробництво таких безпілотників. Це дозволить швидше забезпечувати потреби бійців на фронті, а ще — підтримати вітчизняних розробників.


«Нам потрібно не лише закупати дрони іноземного виробництва за кордоном, а й самим працювати в цьому напрямку та виробляти їх тут», — наголосив Філатов.


Нині FPV-дрони вважають відносно новим типом БПЛА, а їхньою особливістю є вид від першої особи. У війні з РФ вони є одними з найзатребуваніших. Низку моделей збирають саме в Україні, тож їхня вартість подекуди відчутно менша за іноземну техніку. 


На перший етап програми мерія Дніпра виділяє 20 млн грн. За ці гроші придбають дрони тих моделей, які замовлятимуть військові.


Як відомо, Дніпро посідає перше в країні місце по закупівлях дронів для ЗСУ. Через систему «Прозорро» місто витратило на це 268 млн грн.