Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, де та як можна отримати документи для виїзду за кордон з дітьми

Ви зібралися перетнути кордон із дитиною, але раптом із собою не маєте свідоцтво про її народження. Вирішити питання допоможуть у найближчому відділі реєстрації актів цивільного стану. Там видадуть повторний документ. Нині його буде достатньо для вивозу дитини за межі країни. Про це стало відомо на брифінгу, передає прес-служба ДніпроОДА.

IMG_20220313_180724_697.jpg
«Якщо збираєтеся за кордон, беріть із собою всі необхідні документи. Раптом щось втратили – не губіться. Звертайтеся до найближчого відділу РАЦС. Можна скористатися і застосунком «Дія». На кордоні достатньо буде пред’явити будь-яке посвідчення, наприклад, водія, де є фотокартка. Аби можна було встановити особу», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.  

Зазвичай при перетині кордону з дитиною одним із батьків необхідно мати з собою згоду іншого. Але зараз наявність такого документа не є обов’язковим. Проте його можна оформити у нотаріуса. Військові можуть це зробити у командира свого формування, сказав начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  Іван Легостаєв.  

Він додав, що нині паспорт громадянина України є чинним, навіть якщо вчасно не встигли вклеїти фотокартку після досягнення 25 чи 45 років.