Микола Лукашук разом з очільниками міст і громад області привітав українців з Днем вишиванки (ВІДЕО)

Голова Дніпропетровської обласної ради разом із очільниками міст та громад області привітав українців з Днем вишиванки. Микола Лукашук зазначив, що вишита сорочка – це більше ніж стильний предмет гардеробу, це одяг по-справжньому вільних людей. Він висловив переконання, що сьогодні сотні тисяч громадян у Дніпрі, Києві, Варшаві, Празі, Нью-Йорку, Оттаві вдягнуть вишиванки, аби сказати всьому світу: я українець, і додав: «Я цим пишаюся».

Микола Лукашук разом з очільниками міст і громад області привітав українців з Днем вишиванки (ВІДЕО)
«З прадавніх часів голкою і нитками жінки немов вшивали в сорочки нащадкам добро, злагоду, тепло своєї душі. Вкладали у вишиванки всю любов із побажанням рідним щасливої долі. Стібок за стібком на полотні зацвітали барви у квітах чи узорах.

Ці вишиті малюнки берегли в собі тепло дбайливих рук, турботу матерів і їхню ласку. Символіка українських вишиванок пройшла через століття, а ці сорочки стали справжнім оберегом. Спадком, який немов розповідає про величну українську історію, наш побут, наші традиції», - сказав Микола Лукашук.

У вишитій сорочці, додав голова обласної ради, відлуння народної пам’яті, що несе в собі високу мудрість, чуйність і зв’язок поколінь.

«В українській вишиванці схована та щирість і сила традицій, яка сьогодні дарує нам натхнення. Це символ рідного дому, символ національної ідентичності, про яку хочеться розказати, здається, всьому світу. Вишита сорочка завжди була і залишається втіленням чистоти, щирості, любові до своєї землі. Відображенням того, що є в серцях мільйонів українців.

Сьогодні сотні тисяч громадян у Дніпрі, Києві, Варшаві, Празі, Нью-Йорку, Оттаві вдягнуть вишиванки, аби сказати всьому світу: я українець. І я цим пишаюсь.

Нехай візерунки вашої долі будуть такими ж гарними, як стібки на полотні української сорочки. А життя буде таким же яскравим, як кольори на наших вишиванках. Бережімо свою історію, пам’ять і Україну», - привітав зі святом Микола Лукашук.