Спецтема

На Дніпропетровщині більше половини дорослих вакцинувалися від коронавірусу

На Дніпропетровщині від COVID-19 вакцинували понад 50% дорослих. В регіоні зробили більше 2 млн 445 тис щеплень. Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька, повідомляє прес-служба.



«Єдиний дієвий спосіб вберегти себе та близьких від важкого перебігу короновірусної хвороби – зробити щеплення. Для цього в області створені всі умови», – зазначила Тетяна Квітницька. 

Вона додала, що двома дозами в регіоні щепилися більше 1 млн 145 тис людей. Серед них – понад 4,8 тис дітей 12-17 років. 



«З 19 грудня починає працювати програма єПідтримка. Повністю вакциновані мешканці регіону зможуть отримати одну тисячу гривень. На них – піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, книги, придбати абонемент в спортзал. Планують  включити до переліку доступних товарів й ліки. Розширення програми ініціював Президент Володимир Зеленський», – сказала Тетяна Квітницька. 

У Дніпропетровській області працюють  33 центри вакцинації населення, 217 амбулаторних пунктів щеплення, 120 мобільних бригад. Використовують препарати CoronaVac, Comirnaty, AstraZeneca та Moderna.