Спецтема

На Дніпропетровщині COVID-щеплення провели у 170 організованих колективах

У трудових колективах області проходить імунізація від коронавірусу. Щеплення проводять мобільні бригади просто в офісах на підприємствах. Там створюють усі необхідні для цього умови. Загалом уже вакцинували понад 30 тис працівників 170-ти компаній. Серед них і ІТ-шники. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

На Дніпропетровщині COVID-щеплення провели у 170 організованих колективах
Один із офісів у Дніпрі перетворили на тимчасовий осередок імунізації. В одному крилі конференцзали приймає лікар, в іншому – перепочивають вакциновані.

У сусідній кімнаті медсестра проводить щеплення. Пацієнти – ІТ-шники із різних компаній Дніпра.

«Вважаю, кожен має зробити щеплення. Це на кшталт громадянського обов’язку. А ще – звичайна світова практика. Чим більше людей вакцинуються, тим швидше убезпечимо країну від вірусу», – поділився програміст Олексій Гурін.

ІТ-шник Дмитро Трушкін каже, давно хотів щепитися. Навесні важко перехворів. Впевнений: вакцинація максимально підвищить шанси знов не підхопити недугу.

«Утомився від обмежень, пов’язаних з пандемією. Хочу якомога швидше повернутися до нормального життя. Масова вакцинація допоможе всім нам нарешті зняти маски», – наголосив Дмитро Трушкін.

Вакцинацію програмістів організувала громадська спілка «IT Dnipro Community». За кількістю охоплених працівників ця кампанія – одна з наймасовіших в області, підкреслив виконавчий директор Євген Гостіщев.

«У нашій спілці – 36 ІТ-компаній. А це понад 5 тис працівників, – сказав він. – Централізовано провели щеплення понад 4 тис. Багато хто зробив це самостійно, у центрах вакцинації. Люди усвідомлюють переваги. Це і колективний імунітет, і можливість безперешкодно їздити закордон».

Щеплення у трудових колективах проводять мобільні бригади. Нині їх в області 117.

«Заявки на вакцинацію трудових колективів приймає МОЗ. На сьогодні їх оформили понад 320 компаній та підприємств регіону. Щеплюють працівників препаратами Comirnaty та Moderna. Але якщо є побажання, використовують і інші вакцини: AstraZeneca або CoronaVac», – зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

Подати заявки на вакцинацію від коронавірусу трудові колективи можуть телефоном контактцентру МОЗ – 0 800 60 20 19.