На Дніпропетровщині державними нагородами відзначили 16 паралімпійців та їхніх тренерів

На Дніпропетровщині привітали кращих паралімпійців та тренерів області. Їх нагородили 16-а орденами і медалями. Відзнаки вручила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.


«Пишаємося нашими паралімпійцями. На Іграх у Токіо хлопці та дівчата з Дніпропетровщини потішили високими результатами. Загалом здобули 18 медалей. Вони справжні герої», – зазначила Ольга Горб.

 

Паралімпійців та тренерів області нагородили орденами княгині Ольги, «За заслуги» та медаллю «За працю і звитягу».

 

Орденом княгині Ольги ІІ ступеня відзначили заслуженого тренера України з легкої атлетики Марину Максимову. Вона – наставниця дворазових призерок токійських змагань: рекордсменки світу Анастасії Москаленко і Зої Овсій, що встановила новий паралімпійський рекорд. Каже, результатами дівчат задоволена.

 

«Високі результати на Паралімпіаді – це заслуга найперше самого спортсмена. Все залежить від того, наскільки він упевнений у власних силах. Але і тренер робить свій внесок. Він має підтримувати вихованця, аби той повірив у себе. Медаль – наша спільна мета. Досягати її повинні разом», – сказала Марина Максимова.

 

Загалом на Паралімпійських іграх у Токіо спортсмени Дніпропетровщини здобули 5 «золотих», 8 «срібних та 5 «бронзових» нагород. Вони відзначилися у легкій атлетиці, плаванні та дзюдо.