На Дніпропетровщині до професійного свята відзначили рятувальників

До професійного свята рятувальникам Дніпропетровщини вручили обласні відзнаки, подяки, вітальні листи і цінні подарунки. А ще – на честь Героїв без зброї біля ОВА урочисто підняли прапор ДСНС. Про це повідомили в ОВА.


«Те, що для звичайної людини подвиг, для них – повсякденна праця. Зберегти життя, завадити лиху й приборкати стихію. Завжди перші. Я бачив наших рятувальників в роботі. На «прильотах» під час розборів завалів. Буквально вчора – на ліквідації масштабної пожежі в екосистемі. Це вражаюче», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 


Очільник регіону подякував надзвичайникам за професіоналізм і оперативність. Стовідсоткову відданість справі.


Окрім керівництва області, до урочистостей долучилися представники силових структур та військові.


«Я пишаюсь рятувальниками Дніпропетровщини. Кожним і кожною. Війна дуже змінила специфіку нашої роботи. Багато виїздів на ліквідацію наслідків ворожих ударів. Та працюємо попри всі складнощі», – сказав начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Корецький. 


Серед нагороджених провідний фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення, майор Сергій Зімін. Чоловік каже, після школи мріяв бути військовим моряком. Не склалося. Далі Я побачив, як рятувальники приборкують вогонь на одній з пожеж. Це й вирішило подальшу долю.


«Зрозумів, що це моє. Так пішов на службу у ДСНС. Працюю вже понад 20 років. Спочатку їздив на виклики. Найскладнішим було, коли є постраждалі. Коли розумієш, що можуть бути люди під завалами. Треба оперативно реагувати. Зараз же я займаюсь соціальною допомогою співробітникам», – розповів Сергій Зімін. 


День рятівника в Україні відзначають щороку 17 вересня.