На Дніпропетровщині художній музей передан громаді міста

6 серпня у Дніпрі відбулася чергова сесія Дніпропетровської обласної ради, в рамках якої було прийнято низку важливих рішень. Про це стало відомо на місці подій.

На Дніпропетровщині художній музей передан громаді міста
Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів, що в ході засідання було кілька питань, які викликали обговорення в сесійній залі, одним з них - передача художнього музею громаді Дніпра.

За його словами, підставою для передачі художнього музею є належне обґрунтування з боку Дніпровської міської ради і відповідна ініціатива-пропозиція Дніпропетровської обласної державної адміністрації.



«Нам надійшло звернення від Дніпропетровської ОДА та Дніпровського міської ради про передачу комунального закладу громаді Дніпра. З огляду на те, що бюджет розвитку Дніпра в цьому році в кілька разів більше, ніж бюджет розвитку області. Тому місто має кошти на розвиток цього комунального підприємства. Крім того, Дніпро реалізує амбіційний проект «Мистецька миля», який буде знайомити гостей міста з історією Дніпра і тими культурними надбаннями, які у нас є. Для порівняння бюджет Дніпра становить 16 млрд гривень, бюджет розвитку становить - 3,5 млрд гривень. Бюджет розвитку області - 1.6 млрд гривень», - розповів Микола Лукашук.

Микола Лукашук додав, що передача Художнього музею до комунальної власності Дніпровської міської територіальної громади надасть можливість для розвитку та осучаснення закладу.

Нагадаємо, що у Дніпрі активно впроваджуються заходи щодо підвищення його інвестиційної та туристичної привабливості, в рамках яких триває відпрацювання культурно-туристичного проекту «Музейна миля», що передбачає створення єдиного туристичного маршруту: це і знайомство з урбаністикою Дніпра, і відвідування сучасних культурних центрів-музеїв, артгалерей, об’єктів, пов’язаних з історією міста та його видатними земляками тощо. До маршруту включено об’єкти, які належать територіальним громадам сіл, селищ, міст Дніпропетровської області.