На Дніпропетровщині у гуртках та спортивних секціях займається понад 100 тис дітей

Понад 100 тис дітей Дніпропетровщини займаються у гуртках та секціях. В області працюють майже 150 комунальних закладів позашкілля. Про успіхи галузі за 2021 рік говорили під час семінару в Дніпропетровській ОДА, повідомляє прес-служба.



«Позашкільна освіта важлива для кожної дитини. У гуртках та секціях хлопці і дівчата шукають хобі до душі, розвивають таланти. Пишаємося їх успіхами у точних науках, творчості, спорті. Досягати вершин допомагають досвідчені педагоги», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. 



Вона додала, що за рейтингом Міністерства освіти і науки України, учні з Дніпропетровщини мають найвищі досягнення в науково-технічній творчості та інформаційних технологіях. Зокрема, високі результати мають учні-члени малої академії наук. Гарно школярі регіону показали себе і в еколого-натуралістичному напрямку. 



Для дітей регіону, зокрема, працюють віртуальна аерокосмічна школа, пересувний мобільний планетарій, гуртки з робототехніки, біохімії, журналістики. 



«У Кривому Розі майже 600 гуртків, секцій, студій, творчих об’єднань. Крім традиційних напрямків, ми відкрили гуртки флорболу, черлідингу, кіокушункай карате, фітнес-аеробіки. До занять позашкільної освіти залучено 39 тисяч дітей», – розповіла головний спеціаліст департаменту освіти Криворізької міськради Галина Мотижинець.

До семінару «Якісна позашкільна освіта в громаді: вимоги сучасності» приєдналися майже 200 людей. Це фахівці органів управління освітою міських, селищних, сільських рад та директори позашкільних закладів.