На Дніпропетровщині ветерани та дружини військових завершили навчання на цифвовізаторів

На Дніпропетровщині стало на 20 цифрових лідерів більше. Навчання завершили ветерани, які отримали поранення. Долучилися і дружини військових. Загалом учасники були із семи громад. Найактивніші – з Кам'янської, Дніпровської та Криворізької. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

На Дніпропетровщині ветерани та дружини військових завершили навчання на цифвовізаторів

«ЦНАПи та органи місцевого самоврядування потребують кваліфікованих кадрів. Наша мета – аби в кожній громаді був свій цифровий лідер. І ми хочемо залучати до цього саме ветеранів та їхніх рідних. Створювати для них робочі місця. Дякуємо іноземним партнерам за цю можливість», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.


Пані Віта через війну втратила основну роботу. Поки була в пошуках, дізналася про набір в групу. Вирішила опанувати нову професію.


«Я побачила оголошення про набір в цю групу. Зрозуміла – це шанс опанувати нову професію, дізнатися багато чого нового і можливо змінити свій фах. Сподіваюся, зможу влаштуватися в ЦНАП», – поділилася дружина військового Віта.


Антон – колишній боєць 80-ї бригади. Отримав важке поранення. Але попри це продовжив рухатися вперед та шукати своє призначення.

«Хочу дізнатися багато нового. Мені подобається ця тема, хочу розвивати свої навички. Особливо – займатися кібер-ІТ», – зізнається ветеран Антон.


Навчання тривало два місяці. Були лекції та практичні заняття. Тренери-викладачі з Дніпровської політехніки пояснювали тонкощі роботи з програмним забезпеченням. Як користуватися електронними документами. Окремо зупинилися й на організації роботи у владних структурах. Поняттях ділової етики та спілкування.


«Працювали постійно в режимі питання-відповідь. Вивчали фірмові терміни та спрощували, аби учасники більше зрозуміли сенс і могли з легкістю робити наступні кроки. Були й лабораторні. – закріплювали знання у зборці комп’ютерів та налаштуванні системи», – розповів викладач кафедри Дніпропетровської політехніки Максим Ткач.


Після успішного складання іспиту всі отримали сертифікати. Вони допоможуть працевлаштуватися в ЦНАП та органи місцевого самоврядування.


Цей курс ініційований департаментом цифрової трансформації, впроваджується ГО «Цифрова Дніпропетровщина» за фінансування міжнародної організації ІСАР Єднання. Підтримали ініціативу Програма розвитку ООН та Європейський Союз.