На Національній платформі продовольчої безпеки більше 1,6 тисяч потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності: на що попит найбільший

Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою. Кількість її користувачів вже сягнула 4,5 тисячі. Учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. У Державій службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розказали, що наразі на платформі опубліковано більше 1,6 тисяч потреб, та назвали найчастіші запити минулого тижня.

На Національній платформі продовольчої безпеки більше 1,6 тисяч потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності: на що попит найбільший
Серед учасників Національної платформи продовольчої безпеки – представники місцевих громад, військових адміністрацій, виробничих підприємств та логістичних компаній. На сьогодні найбільша їх кількість долучилася з Одеської, Миколаївської, Хмельницької, Вінницької та Дніпропетровської областей.

Наразі на платформі опубліковано більше 1,6 тисяч потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності. Минулого тижня найбільше потреб стосувалося постачання солі, гречаної крупи, рису, цукру, м'яса (індички та курки), дизельного палива, овочів (капусти та моркви), а також м’ясних консервів.

Кількість пропозицій, опублікованих на платформі, перевищує 1,4 тисячі. Серед нових пропозицій від користувачів – ковбасні вироби, олія, морозиво, крупи, м’ясо індички, хліб, креветки, ячмінь, соняшникове насіння, зелений та чорний чай, а також послуги перевезення (транспортування).

Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною. На головній сторінці можна завантажити інструкцію з її використання.