Спецтема

На останній сесії Дніпропетровської облради виділено 6.5 млн гривень на виплати медикам, які перенесли COVID-19

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова розповіла, як обласна рада сприяє боротьбі з ковід - 19, скільки коштів виділили на боротьбу з ним. Про це вона розповіла на прес-конференції.

На останній сесії Дніпропетровської облради виділено 6.5 млн гривень на виплати медикам, які перенесли COVID-19
«На VII сесії обласної ради депутати обласної ради спрямували 95 млн грн на централізоване придбання обладнання в рамках COVID-19, яке буде закуповуватися в залежності від епідемічної ситуації в регіоні.

Також на виплати медикам, які перенесли КОВІД, в кінці минулого року депутати Дніпропетровської обласної ради на чолі з Миколою Лукашуком заклали 3 мільйони гривень. На IV сесії додали ще 8 мільйонів гривень, а на VII сесії виділили ще 6,5 млн.

Ці грошові надбавки отримують співробітники станцій ковідних баз та працівники екстреної медичної допомоги регіону. Лікарі отримують по 10 000 грн. незалежно від перебігу хвороби», - розповіла вона.

Аріна Пустова зазначила, що від початку пандемії заяви на отримання матеріальної допомоги від області подало 2336 медичних працівники Дніпропетровщини, які перехворіли на коронавірус. З них 2190 — вже отримали кошти.