На варті здоров’я пацієнтів: чим живе оновлене приймальне відділення Кам’янської лікарні швидкої допомоги

У Кам’янській лікарні швидкої допомоги після модернізації – нові можливості та сучасні умови. Для діагностики пацієнтів встановлене новітнє обладнання. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.


«Майже сто інфраструктурних об’єктів зведено та оновлено на Дніпропетровщині у 2021 році. Особливу увагу приділяли медичним закладам. Приймальні покої 13 лікарень перетворили на сучасні відділення екстреної допомоги. Одразу два з них модернізували у Кам’янському», – зазначив Валентин Резніченко.

Через оновлене приймальне відділення Кам’янської лікарні швидкої допомоги щодня проходить десятки людей. З травмами, отруєннями, опіками. А ще пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, постраждалі у ДТП.

Відчутна підмога медикам – новітнє обладнання. У відремонтованих кімнатах – комп’ютерний томограф та цифровий рентген.

 

«Персонал має величезний досвід надання невідкладної допомоги. Хірургічної, кардіологічної, травматологічної. І томограф був життєво необхідним. Адже багато пацієнтів із важкими станами», – розповів генеральний директор Кам’янської лікарні швидкої допомоги Ростислав Винар. 

Оновлення медичної інфраструктури регіону – завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

 

Справжній скарб для приймального відділення – цифровий рентген апарат. До цього користувалися старим, який працював ще з моменту будівництва лікарні. Йому майже чотири десятиліття.

 

«Якість діагностики пішла вгору. Завдяки дослідженням на сучасній техніці отримуємо більше інформації про стан хворого. Одразу визначаємо патологію та якнайшвидше розпочинаємо лікування», – сказав медичний директор лікарні з ортопедо-травматичної допомоги Олександр Громов.

 

Привели до ладу й приміщення міського цілодобового травмпункту. Це один з найпопулярніших блоків приймального відділення. Особливо в ожеледь. Сюди прийшла за допомогою й мешканка Кам’янського Тетяна Коваленко.

 

«Йшла, впала, підозра на перелом руки. Добре, що є куди звернутися. Тут всюди гарно, охайно, лікарі уважні», – розповіла Тетяна Коваленко.

 

«Раніше лише по телевізору зарубіжні клініки бачили. Тепер і для нас такі умови створюють», – додала пацієнтка Наталія Кучер.

 

За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2021-му в регіоні звели і 16 сільських амбулаторій. Аби мешканці могли отримувати медичну допомогу навіть у найвіддаленіших куточках області.