Навчання та обмін досвідом є фундаментом для ефективної роботи: депутат облради про форум для глав ОТГ

У п'ятницю, 9 липня, відбувся регіональний форум для глав ОТГ Кам'янського району «Економічне сьогодення і майбутнє молоді в громадах». Основна мета - налагодження комунікації між главами ОТГ, обласними і народними депутатами. Про це стало відомо на місці події.

Навчання та обмін досвідом є фундаментом для ефективної роботи: депутат облради про форум для глав ОТГ
Депутат Дніпропетровської обласної ради Валерія Світла, член постійної комісії з питань сім'ї, молоді та спорту вважає, що навчання і обмін досвідом є фундаментом для ефективної роботи.

«Ми вирішили два рази в рік проводити зустрічі для всіх глав ОТГ, конкретних районів. Основна мета полягає в комунікації, яка є основою для ефективної роботи. Тому сьогодні запросили всіх глав громад Кам'янського району і міста, а також представників молоді, яка тут виросла, працює і живе. Саме вони можуть донести ту проблематику, яка існує на сьогоднішній день. На зустрічі представники Слобожанської громади поділилися успішним досвідом, як їм вдалося активізувати і об'єднати молодь», - розповіла вона.

Валерія Світла зазначила, що обласна влада зацікавлена в тому, щоб молодь не мовчала, а діяла і говорила, що їм потрібно.

«Зі свого боку, ми хочемо запропонувати як альтернативу, спорт і молодіжна обласна рада, яка буде надавати неформальну освіту за інтересами. З будь-якими проектами, які молодь захоче реалізувати, вона зможе звернутися до представника молодіжної ради. Після чого буде сформована проектна група і лобіюватиметься на обласному рівні - виділення фінансування або співпраця з бізнесом. Це та сама комунікація. Ми хочемо, щоб молодь не мовчала, діяла і говорила, що їм потрібно: яким спортом вони хочуть займатися, якої додаткової освіти вони потребують. Ми готові це все організовувати, нам потрібна ініціатива. Ми не хочемо нав'язуватися, ми приїжджаємо з пропозицією і можливостями», - зазначила вона.

Читайте також: Дніпропетровська облрада в рамках роботи регіонального інвестиційного агентства активно співпрацює з територіальними громадами для залучення іноземних інвестицій.