«Не кожного дня випадає можливість напряму поспілкуватися з владою та отримати відповіді», - розповіла учасниця молодіжного форуму у Дніпрі

У Дніпрі пройшов молодіжний форум «Прагни. Дій. Змінюй». Під час заходу відбулось 3 дискусії. Молодь поспілкувалась з представниками влади, бізнесу та волонтерами. Кожен учасник мав можливість поставити питання спікеру та одразу отримати відповідь.






«Було дуже цікаво, адже не кожного дня випадає можливість напряму поспілкуватися з можновладцями, зрозуміти для себе, чому та як відбуваються ті чи інші процеси. Наприклад, сьогодні підіймалась тема будівництва метро. Я дізналась, чому воно призупинилось, що проєкт не закинуто і буде завершено», - розповіла Ксенія, учасниця заходу.




«Це було дуже цікаве та плідне спілкування. Молодь цікавилась профільними питаннями департаменту транспорту, зокрема, роботою метрополітену, підготовкою міста до зимового періоду тощо. Дуже тішить, що в нас така активна та зацікавлена молодь, що вони не відокремлюють себе від подій, які відбуваються у Дніпрі», - зазначив заступник міського голови Дніпра, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев.






Представниця бізнесу – пані Світлана Булаєва, менеджерка по роботі з ключовими клієнтами Work.ua. Вона розповіла молоді про вакансії, на які можна влаштуватися без досвіду роботи, а також дала кар’єрні поради.


«Дуже охоче працевлаштовують молодь, яка ще немає досвіду роботи, в сферах роздрібної торгівлі, готельно-ресторанного бізнесу, туризму тощо. Під час спілкування розповіла, як шукати роботу, як складати інформативне резюме, як обирати до нього доречне фото. Також закликала молодь не погоджуватися на безкоштовні стажування та завжди поважати свій труд і час», - поділилась Світлана Булаєва.






Захід зібрав 200 учасників. Задля дотримання вимог безпеки форум пройшов на станції метрополітену.


«Форум «Прагни. Дій. Змінюй» відбувається в Дніпрі кожного року, втім цьогоріч він заграв новими фарбами, адже було змінено формат. Це запис живого подкасту, наші слухачі є одночасно і гостями, і учасниками цього подкасту. Запис можна переглянути на ютуб-каналі Молодіжного медіацентру Дніпра - https://youtube.com/@molmediadnipra?si=21n2zeolX9RyMr3X», - каже Дарʼя Бичишина, голова Молодіжної ради Дніпра, організаторка заходу.