Обговорили реформу дитячих будинків та відкриття центру Барнахус: делегація ЮНІСЕФ завітала на Дніпропетровщину

На Дніпропетровщину завітала делегація ЮНІСЕФ. Міжнародні партнери разом із заступником очільника області Надією Задорожною обговорили майбутні проєкти в соціальній сфері. Серед них – ініціативи, націлені на розвиток будинків сімейного типу, підтримку сиріт та дітей, які зазнали насильства.


«Під час робочої зустрічі обговорили реалізацію реформи «Better Care». Питання, з якими вже стикаємося в процесі. Та найголовнішу тему – з 2025 року в Україні ліквідовуватимуть всі дитячі будинки. ЮНІСЕФ допоможе простежити, аби інтереси хлопців та дівчат при цьому були захищені. Налагодити процес влаштування до родин. Фінансуватиме деякі програми», – розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.


Йшлося на зустрічі й про підготовку до відкриття центру Барнахус. Там поліцейські, фахівці кримінального судочинства, медпрацівники та психологи надаватимуть допомогу дітям, які постраждали від насильства або стали його свідками. Там вже повністю готове приміщення. Невдовзі працівники пройдуть навчання та зможуть повноцінно запустити «модель» в роботу.


Поспілкувалися й про плани у розвитку дитячих будинків сімейного типу і технічний процес повернення евакуйованої малечі з-за кордону в Україну.

Ініціативи втілюватимуться за сприяння Регіонального офісу міжнародного співробітництва.