Обміняти посвідчення водія можна буде у територіальних підрозділах міграційної служби

Відповідний наказ МВС України «Про затвердження Порядку взаємодії сервісних центрів МВС та уповноважених суб’єктів» 11 травня зареєстровано у Міністерстві юстиції України. Цим актом урегульовано порядок взаємодії Головного сервісного центру МВС та ДМС для забезпечення обміну посвідчення водія, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ.

Обміняти посвідчення водія можна буде у територіальних підрозділах міграційної служби
Зокрема, органи Державної міграційної служби прийматимуть заяви на обмін посвідчення водія, направлятимуть їх для перевірки в ТСЦ, для друку в держпідприємстві «Документ» і видаватимуть громадянам.

У МВС України констатують, послуга щодо обміну посвідчення є однією з найбільш затребуваних, особливо в період воєнного стану. Минулого року нею скористалися понад 500 тис. громадян, а з початку цього року донині - уже більш як 150 тис.

«Таким чином, ми розширюємо перелік суб’єктів, уповноважених надавати цю адміністративну послугу. Громадянин має право обирати, де йому буде зручніше та швидше отримати державну послугу», - пояснив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.