«Дорога життя»: на Дніпропетровщині завершують ремонтувати ділянку автошляху Мерефа-Лозова-Павлоград

На автошляхах Дніпропетровщини кипить робота. Тривають ремонти на найбільш аварійних ділянках. Приводять до ладу і дорогу державного значення Мерефа-Лозова-Павлоград. Роботи вже на фініші. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.


«Цьогоріч планували капітально відремонтувати майже 500 км доріг державного значення. Але війна внесла корективи. Зараз проводимо тільки поточні ремонти. На трасах працюють 12 бригад», – сказав начальник Служби автомобільних доріг Дніпропетровської області Олександр Коломійцев.


Одна з трас, яку приводять до ладу – Р-51 Мерефа-Лозова-Павлоград. Цей автошлях ще називають «дорогою життя». Саме ним евакуюють людей з «гарячих» регіонів, везуть поранених, доставляють гуманітарну допомогу на Харківщину.


 «За роки покриття геть зносилося. Оновлюємо його. Спочатку робимо холодне фрезерування. Потім обробляємо основу бітумною емульсією. Та укладаємо шар асфальтобетонної суміші», – пояснив інженер Євген Кожем’якін.


Ремонт – на аварійних ділянках автошляху. Від Павлограда до межі з Харківською областю. Роботи вже завершують. Якість покриття перевіряє спеціальна лабораторія.


«На відремонтованих ділянках відбираємо керни – зразки асфальту. Далі перевіряємо склад, товщину. А ще середню щільність та насиченість вологою», – розповів інженер лабораторії з контролю якості виробництва Олександр Ченчевич.


Територією Дніпропетровщини проходить майже 35 км автошляху Р-51.


Загалом цьогоріч в регіоні відремонтували понад 336,4 тис кв м державних та місцевих доріг.