Оформлення довідок онлайн та шеринг авто: які нові послуги запрацювали на порталі «Дія»

У 2022-му на порталі «Дія» запрацювали нові послуги. Тепер онлайн можна отримати довідки про несудимість, трудовий та страховий страж. А ще – передати родичам право користуватися авто. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний, повідомляє прес-служба.


«Майже 14 млн українців вже використовують мобільний додаток «Дія». Ще понад 13,4 млн людей – користувачі порталу. Серед найпопулярніших послуг – реєстрація та внесення змін до ФОП, оформлення субсидій і допомоги по безробіттю, єМалятко»,– сказав Іван Начовний.

Цьогоріч у Дії запрацювали кілька нових послуг. Зокрема отримання довідок про несудимість, трудовий і страховий стаж, зміна місця реєстрації онлайн, шеринг авто.

«Нещодавно у Дії з’явилась актуальна для водіїв послуга – шеринг техпаспорту авто. У кілька кліків можна поділитися цим документом із близькою людиною – наприклад, дружиною, батьком чи сестрою. Та надати їм право користуватися автівкою. Раніше призначити належного користувача можна було у сервісному центрі МВС або онлайн у кабінеті водія», – розповів Іван Начовний.


Загалом на порталі «Дія» доступні онлайн 72 державні послуги.

У мобільному застосунку можна отримати 15 послуг та 13 цифрових документів. Зокрема – ID-картку, закордонний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія. А ще свідоцтво про народження, податковий номер та COVID-сертифікат.

Деталі – тут.