Оператор ГРМ області виконав у лютому ТО газових мереж у понад 100 багатоквартирних будинках

У лютому 2024 року фахівці Дніпропетровської філії «Газмережі» провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у понад 100 багатоквартирних будинків на Дніпропетровщині. Мова йде саме про мережі спільного користування.

Оператор ГРМ області виконав у лютому ТО газових мереж у понад 100 багатоквартирних будинках

Послуга надається на підставі типового договору на ТО систем газопостачання загального користування багатоквартирного будинку, затвердженого державним регулятором НКРЕКП у грудні минулого року.

Роботи з ТО ВБСГ включають в себе: 

  • випробування газової системи на щільність;
  • технічне обслуговування систем газопостачання, запірних пристроїв, газовикористального обладнання, призначеного виключно для опалення місць загального користування;
  • перевірку на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання;
  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність.

Періодичність проведення робіт залежить від строку експлуатації мереж. Так, внутрішньобудинкові системи, строк експлуатації яких менше 25 років, мають обслуговуватись один раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років – раз на 3 роки.

У березні цього року Дніпропетровська філія «Газмережі» планує провести ТО внутрішньобудинкових газових мереж 140 багатоквартирних будинків у регіоні. Графік проведення робіт опубліковані на офіційному сайті компанії https://dnp.grmu.com.ua/ у розділі «Технічне обслуговування ВБСГ». Про початок робіт балансоутримувачів та співмешканців буде проінформовано завчасно.