Отримати учнівський у Дніпрі стало ще простіше: тепер не потрібен електронний цифровий підпис від батьків в анкеті

У Дніпрі спростили процес отримання учнівського квитка. Батькам більше не потрібно підписувати анкету електронним цифровим підписом (ЕЦП). Тепер, заповнюючи електронну анкету за посиланням: cabinet.dniprorada.gov.ua, і ввівши усі дані, батьки можуть просто натиснути на кнопку «Зберегти». Анкета відразу відправляється на друк квитка.

Отримати учнівський у Дніпрі стало ще простіше: тепер не потрібен електронний цифровий підпис від батьків в анкеті

«Таке спрощення вирішує одразу низку проблем. Кожен, хто бажає отримати учнівський для своєї дитини, може легко це зробити без ідентифікації підписувача електронного документа. Розуміємо, що у більшості батьків виникали труднощі під час підписання. Також під час переходу дитини до іншого закладу наявну анкету потрібно було перепідписувати за допомогою ЕЦП. Тепер у цьому немає потреби. Якщо дитина перейшла до іншого закладу освіти, керівник нової школи надає заяву-підтвердження до КП «єДніпро» щодо переходу учня. Після цього перевипускаємо учнівський квиток. За такою ж процедурою буде і перевипуск, якщо дитина втратила свій квиток», – розповіла під час брифінгу 24 січня заступниця начальника відділу інновацій та висвітлення діяльності КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» ДМР Софія Приліпко.

Вона також додала: «Торік зробили перший масштабний перевипуск учнівських квитків для учнів, у яких закінчився термін дії документа. Йдеться про  5-ті, 6-ті, 10-ті та 11-ті класи. У 2023-му КП «єДніпро» видало 33 332 учнівські, із них 7 тисяч – для дітей ВПО».

Якщо у батьків виникають питання щодо учнівського квитка або реєстрації для отримання документа, можна звертатися на гарячу лінію комунального підприємства «єДніпро» за номерами: 063-876-94-49, 067-876-94-49, 050-876-94-49. Гаряча лінія працює за графіком: з 09:00 до 18:00 з понеділка по четвер, та з 09:00 до 16:45 у п’ятницю.