Перепрофілювалися, щоб допомагати армії: чим сьогодні зайняті підприємці Дніпра

Низка підприємств у Дніпрі перепрофілювали свої виробництва і допомагають армії. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Перепрофілювалися, щоб допомагати армії: чим сьогодні зайняті підприємці Дніпра
За словами засновниці PR-агенції «PRoector» Влади Миколюк, за роки роботи сформувалось ком’юніті з 260 підприємців малого і середнього бізнесу. Це виробники ювелірних виробів, будівельних матеріалів, меблів, одягу, взуття тощо.
1.JPG
«Під час війни ми сформували такий потужний віртуальний координаційний штаб допомоги, визначили відповідальних за той чи інший напрям. І підприємці стали перепрофільовувати свої виробництва. Так, наприклад, ювелірники стали виробниками їжі, типографія шиє каремати, а виробники сумок – бронежилети. Такі трансформації зараз дуже важливі, і вони показали, як українські підприємства можуть швидко перепрофілюватися й адаптуватися до нових умов», – підкреслила під вас брифінгу 17 березня Влада Миколюк.

Друкарня Станіслава Касяна-Шаїнського перепрофілювалася на нове виробництво з пошиття карематів для тероборони та ЗСУ:
2.JPG
«Спочатку організували цей процес власними силами, а згодом залучили і партнера – підприємство з пошиття брендового одягу. Завдяки цьому збільшили кількість пошиття карематів з 20 одиниць в день до 350-ти. Наразі вже відвантажили близько 5 тис. карематів. Окрім військових, їх направили і для переселенців. Також можемо робити вироби з текстилю, виготовляти поліграфічну продукцію, допомагати волонтерським центрам пакувати їжу».

А до війни у Олексія Алєксєєва було невелике підприємство з пошиття брендованих сумок, а нині виготовляє бронежилети.
3.JPG
«З початком війни одразу почали думати, як можемо допомогти. Відшили ідентифікаційні пов‘язки для бійців. Далі зшили чохли на матраци і перейшли до пошиття бронежилетів. Виготовили 50 одиниць і зараз запускаємо нову модель зі зручнішими лекалами», – додав Олексій Алєксєєв.