Підприємці Дніпра відповідально ставляться до дотримання режиму економії електроенергії

У Дніпрі діє рішення міської ради, згідно з яким для суб’єктів підприємництва запроваджено режим економії електроенергії. Йдеться про необхідність вимикати освітлення вітрин, вивісок, підсвічення фасадів, рекламних конструкцій з 17:00 до 23:00, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

638946ee29b0a.jpeg

Інспекції з питань благоустрою, департаменту торгівлі та реклами міської ради доручено перевіряти виконання цього рішення. 

6389468eaf973.jpeg

«Від 20 жовтня за результатами проведених рейдів перевірено понад 1 500 тис. об’єктів споживчого ринку. На сьогодні можна стверджувати, що підприємці в цілому поставилися з розмінням до цього рішення, а відтак — до економного споживання електроенергії», — сказав заступник директора департаменту торгівлі та реклами міської ради Олександр Малишко. 

63894698c46e8.jpeg

За словами головного спеціаліста інспекції з питань благоустрою міськради Єгора Ванжи, такі рейди проводяться у вечірній час декількома екіпажами на правому та лівому березі: «Робимо об’їзди вулицями і виявляємо порушників, тобто тих, у кого світяться вітрини, вивіски тощо. Загалом на сьогодні видано 1 090 роз’яснювальних рішень щодо необхідності дотримання режиму економії електроенергії на кшталт пам’ятки та 790 вимог щодо відключення. Після третьої виписаної вимоги можемо писати листа до електропостачальної компанії щодо відключення від електрики абонента. Таких злісних порушників на сьогодні не зафіксовано. Це означає, що підприємці свідомо і відповідально ставляться до рішення міської ради. Загалом за вечір у середньому виписуємо близько 20-ти згаданих роз’яснювальних рішень і вимог».