«Підприємці прислухаються до наших зауважень та укладають договори на торгівлю», — представник КП «Дніпровські активи»

Дніпрян закликають не купувати продукти у «стихійників», адже це небезпечно для здоров’я. Наприклад, м’ясо, риба, яйця або молочні продукти. Їх реалізація можлива лише в магазинах або на спеціалізованих ринках і обов'язково з відповідними документами. Задля безпеки містян фахівці КП «Дніпровські активи» проводять рейди щодо недопущення стихійної торгівлі без потрібних документів. Перевіряють «стихійку» і за зверненнями та скаргами місцевих мешканців. Цього разу інспектували проспект Олександра Поля.






«Усі точки, перевірені сьогодні, мають дозвільні документи. Це дуже тішить. Підприємці прислухаються до наших зауважень та укладають договори на торгівлю. Проте деякі мали документи, дійсні до 31 липня, тобто до сьогодні включно. Тому нагадали, що треба їх поновити», — зазначив головний спеціаліст юридичного відділу КП «Дніпровські активи» Дніпровської міської ради Данііл Цебенко.






Ті, хто здійснює несанкціоновану торгівлю, самовільно використовують території загального користування, не сплачують кошти до бюджету, захаращують території, смітять та спричиняють ускладнення для руху пішоходів і, авжеж, піддають небезпеці здоров'я містян.

«Якщо під час перевірки торговці не мають дозвільних документів — виписуємо адміністративні протоколи. Далі власники мають прийти на адмінкомісію до Дніпровської міської ради і за результатами розгляду протоколу сплатити штраф. Це від 340 до 1 360 грн», — розповів Данііл Цебенко.




Укладання договору на вуличну торгівлю з КП «Дніпровські активи» – це підтримка економіки та наповнення місцевого бюджету.

«Звертайтеся до КП «Дніпровські активи» по просп. Лесі Українки, 55 для укладання відповідного договору та здійснення легальної торгівлі на території міста. Сплачуйте кошти до бюджету та підтримуйте економіку країни», — зауважив Данііл Цебенко.






Усього з початку року складено 70 протоколів за адміністративне правопорушення щодо несанкціонованої торгівлі на вулицях Дніпра.