Питна вода відповідає державним санітарним правилам і нормам

Зразки води, які Жовтоводський канал передав до Держпродспоживслужби для мікробіологічних випробувань, відповідають вимогам ДержСанПіну. Про це сьогодні повідомила директорка КП «Жовтоводський канал» ДОР Олена Харитонова. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Питна вода відповідає державним санітарним правилам і нормам
«У Жовтих Водах була створена комісія, яка займається перевіркою якості води. В ході такої перевірки дві лабораторії взяли проби в 9 точках. В 5 з них Жовтоводський лабораторний центр виявив певні відхилення від норми. А от показники аналізів, які провели в лабораторії Жовтоводського водоканалу, ніяких відхилень не показали. Коли є розбіжності в результатах аналізів декількох установ, слід провести повторний забір води для досліджень. Це і було зроблено. Минулої п’ятниці, 6 червня, в присутності членів комісії з надзвичайних ситуацій ми надали зразки води для аналізу до регіональної лабораторії Держпродспоживслужби. І сьогодні отримали результати – вода відповідає всім вимогам» – розповіла Олена Харитонова.

Паралельний відбір проб води для перевірки в Жовтоводському лабораторному центрі та в лабораторії КП «Жовтоводський канал» ДОР здійснили і вчора, 9 серпня. Проведені лабораторним центром дослідження якості води також відхилень не виявили.

d19b521c-067d-4f98-bee0-8dd82aaf06dd.jpg