Плавчиня з Дніпропетровщини Анна Стеценко взяла «золото» Паралімпійських ігор

Спортсменка з Дніпропетровщини Анна Стеценко виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх в Токіо. Вона обійшла конкурентів у запливі на 400 метрів вільним стилем. Про це сповістили у прес-службі Дніпропетровській ОДА.

Плавчиня з Дніпропетровщини Анна Стеценко взяла «золото» Паралімпійських ігор
«Спортсмени з Дніпропетровщини демонструють високі результати на Паралімпіаді-2020. Маємо ще одну перемогу. 29-річна плавчиня Анна Стеценко завоювала золоту медаль. Це вже третє українське «золото», – сказав начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

Анна Стеценко змагалася у класі S-13 – серед спортсменів із вадами зору. У запливі на 400 м вільним стилем показала найкращий час – 4:23.92 хв. Обійшла претенденток з Італії та Австралії.

анна.jpg

«Вже 9 років треную Анну. Дівчина – вихованка школи вищої спортивної майстерності. За свою спортивну «кар’єру» вона принесла до «скарбнички» збірної України 30 медалей. 400 метрів – її коронна дистанція», – розповів тренер спортсменки Оганес Мкртчан.

Дівчина – багаторазова переможниця чемпіонатів України та Європи з плавання, додав тренер. На Паралімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро вона стала трикратною чемпіонкою – здобула 3 золоті та 1 срібну медаль.

Загалом на Паралімпіаді-2020 українська збірна вже завоювала 20 медалей – 3 золоті, 11 срібних і 6 бронзових. Дніпропетровщину представляють 20 спортсменів.