Плазмацентр Biopharma Plasma Дніпро привітав співробітників патрульної поліції з 5-річчним ювілеєм (ФОТО)

18 січня плазмацентр Biopharma Plasma Дніпро привітав співробітників патрульної поліції з 5-річчям від дня заснування відомства в Дніпропетровській області та нагородили найактивніших донорів, активістів донорського руху Дніпра грамотами та призами. Про це стало відомо на місці подій.

Плазмацентр Biopharma Plasma Дніпро привітав співробітників патрульної поліції з 5-річчним ювілеєм (ФОТО)
Керівник плазмацентра Biopharma Plasma Дніпро Ірина Кільчинська розповіла, що за час існування плазма центра (трохи більше 1 року) 130 співробітників патрульної поліції стали донорами плазми і, тим самим, врятували життя сотням людей.


«З перших днів заснування плазмацентра Biopharma Plasma Дніпро найактивнішими донорами плазми стали співробітники управління патрульної поліції в Дніпропетровській області. Наші поліцейські не тільки на передовій порятунку спокою і безпеки громадян: не менш важливий для суспільства їх постійний «тихий героїзм» - донорство. За час існування плазмацентру 130 донорів патрульної поліції здавали плазму більше 400 разів, з них 50 - благочинно. Зібрано 270 літрів плазми, з якої виготовлено понад 500 доз препаратів. Це врятувало життя сотням поранених, постраждалих у ДТП  та на пожежах, онкохворих, жінок зі складними пологами і недоношених немовлят», - розповіла вона.


Ірина Кільчинська подякувала поліцейським, які здавали плазму на благодійність, а саме  на користь дитячих лікарень, де діти отримали безкоштовні препарати з плазми крові: «Упевнені, що зовсім скоро ми будемо мати честь і можливість вітати їх як почесних донорів України», - говорить вона.

Начальник управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції, капітан поліції Андрій Калюжний зазначив, що донорський рух потрібно підтримувати і розвивати. За його словами, до донорства загалом (крові і плазми крові) вже залучено близько 300 співробітників патрульної поліції: «Кожен наш співробітник в повсякденному житті стикається з ДТП або нанесенням тілесних ушкоджень громадянам. Відповідно, вони знають про необхідність допомагати людям. І яким чином це робити, вони вирішують самостійно. Хтось вирішує приєднається до донорського руху, хтось знаходить інший спосіб. Ми їх не примушуємо, навпаки, я щиро радий і вдячний їм », - говорить він.

Андрій Калюжний зазначив, що ставши донором, людина робить користь не тільки своєму організму, але і допомагає врятувати чиєсь життя: «Найціннішим для людини є його життя. Донорство - безумовно має бути і розвиватися. Ставши донором, Ви зробите користь не тільки своєму організму, але і допоможете врятувати чиєсь життя. Це дуже добра справа», - додав він.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Наталія Очеретяна зазначила, що багато патрульних стають донорами, так як хочуть допомагати людям не тільки на службі, але і в звичайному житті: «Співпрацюємо з плазмацентром Biopharma Plasma Дніпро з дня його відкриття. Багато поліцейських нашого відомства є донорами плазми, багато хто з них здають плазму на благодійність. Адже можна врятувати життя не тільки за викликом «102», а й таким добрим ділом - донорством », - говорить вона.

Старший інспектор з особливих доручень, старший лейтенант поліції Ксенія Сєрєнко поділилася, що є донором плазми з дня створення плазмацентра Biopharma Plasma Дніпро. При цьому Ксенія Сєрєнко зазначила, що донорство є благородною справою.

«Понад рік тому нас запросили на день відкритих дверей в плазмацентр Biopharma Plasma Дніпро. Нам провели екскурсію і розповіли про користь донації і те, яку допомогу ми можемо надати людям. Вже більше роком є донором плазми, була вже 8 донація. Все це робиться з метою допомоги людям, які дійсно цього потребують », - поділилася вона.

Всіх бажаючих стати донорами плазми запрошують в Biopharma Plasma Дніпро, яка знаходиться за адресою: Дніпро, пр. Б. Хмельницького, 17.

Центр працює з 08:00 до 16:00 по буднях, в суботу з 08:00 до 15:00.

Для запису і консультацій працює call-centre: (067) 155-48-28, (063) 528-63-36.

Довідка:

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею і переробкою плазми донорів для виготовлення ліків з неї.