«Поезія Вільних»: мешканці Дніпропетровщини можуть публікувати свої вірші про війну на спеціальний портал

В Україні запустили національний портал «Поезія Вільних». Кожен охочий може додати туди свій вірш про війну з агресором. Ділитися народною творчістю можуть й мешканці Дніпропетровщини. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Поезія Вільних»: мешканці Дніпропетровщини можуть публікувати свої вірші про війну на спеціальний портал

«У римованих рядках можна вилити свій біль, сльози, переживання. Або, навпаки, підтримати бойовий дух. Щоб люди могли поділитися своїми віршами, в Україні створили спеціальний інтернет-портал. Чекають на шедеври з усіх областей. Запрошуємо долучатися жителів Дніпропетровщини», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій ДніпроОВА  Наталія Першина.

Аби додати свою поезію, на сайті потрібно заповнити спеціальну онлайн-форму. Після перевірки модератора твір з’явиться на порталі.

Можна публікувати й вірші «18+», але для їхнього перегляду необхідно буде підтвердити свій вік.

Кожен відвідувач веб-сторінки може проголосувати за вірші, які найбільше сподобалися. Для цього достатньо натиснути на «сердечко».

«Поезія Вільних» – спільний проєкт Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти і волонтерів.

Згодом планують видати друковану збірку з кращими творами.