Поїхали на запрошення чеських партнерів: плавці області здобули 19 медалей на міжнародних змаганнях

Юні спортсмени з Дніпропетровщини здобули 19 медалей на змаганнях з плавання в Чехії. На турнір «Májové Brno 2024» дітей запросили в межах угоди про співпрацю Дніпропетровської ОВА з Південноморавським краєм.

Поїхали на запрошення чеських партнерів: плавці області здобули 19 медалей на міжнародних змаганнях

«Наша співпраця дає свої плоди. Ми вдячні Південній Моравії за можливість займатися та змагатися нашим дітям. Насамперед безпечно. Адже спорт повинен розвиватися попри будь-які складнощі»,– підкреслила заступник начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірина Грицай.

Змагання проходили в місті Брно. Звідти плавці привезли 12 золотих, 4 срібних та 3 бронзових медалей. Переможні місця виборювали шестеро спортсменів області у віковій категорії 13-14 років.

«Цікавий турнір, де була сильна конкуренція. Наші хлопці й дівчата впоралися. Зайняли переможні та призові місця на своїх дистанціях. Спортсмени з Чехії підходили до наших, знайомилися, розпитували про Україну. Діти в захваті, отримали багато емоцій. Провели час із користю. Та ще й не один раз піднялися на п'єдестал пошани з нашим прапором», – розповіла тренерка Каріна.

Проїзд та проживання у Чеській Республіці профінансував тамтешній спортивний клуб.

Загалом у турнірі взяли участь близько 450 учасників з України, Чехії, Австрії, Словаччини, Італії та Хорватії.