«Попри збільшення об'ємів сміття навесні, його у Дніпрі вивозять за графіком. Великою проблемою залишається брак кадрів», — черговий по місту

Комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» у Дніпрі – один із найсучасніших полігонів у регіоні. Тут зберігають тверді побутові відходи у спеціальних котлованах, дно та стінки яких ізольовані гідроізоляційними матеріалами. Це виключає забруднення ґрунту та ґрунтових вод. Приймають відходи тут виключно на договірних умовах. Облік надходження ведеться через вагову станцію. Також окремо обліковують тверді побутові відходи, промислові інертні та будівельні відходи (IV класу небезпеки) при постійному радіометричному контролі спецавтотранспорту.


У галузі поводження з відходами Дніпровська міська рада співпрацює з Японською державною агенцією міжнародного співробітництва (JICA) в рамах технічної допомоги містам, що зазнали руйнувань внаслідок бойових дій.


«Японія продовжує поставляти техніку в Україну. Дніпро отримав два великі фронтальні колісні навантажувачі, які працюватимуть на ділянках з переробки відходів руйнації та будівельних відходів, які привозять на полігон «Правобережний». Також невдовзі ми очікуємо ще постачання сита та двох дробарок. На полігоні є окрема ділянка, що розташована між першим і другим пусковим комплексом, на якій і зберігаються зараз ці відходи», — говорить директор КП «ЕКО Дніпро» Едуард Мєшковський.


За словами директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олега Семенка, попри збільшення об'ємів сміття навесні, його у місті вивозять за графіком, без збоїв. Великою проблемою залишається брак кадрів.


«Зараз суттєво збільшились об'єми сміття – на 1 500 тонн мінімум. Його вивозять за добу. Полігон працює щодня. Хлопці працюють на важкій техніці. Це фахові люди. Вони дуже затребувані в ЗСУ. Тому основна проблема – це брак кадрів. Але полігон працює. Надійшло ще підсилення – це японська техніка», — зазначив Олег Семенко. Він 16 травня є черговим по місту.




Під час інспекційного об’їзду він проінспектував і ліквідацію стихійного сміттєзвалища на ж/м Тополя-2 (у районі будинку № 41).


За словами Олега Семенка, у Дніпрі з початку року ліквідовано низку великих стихійних сміттєзвалищ, звідки вивезено 450 тонн сміття.

«Адміністрації районів інспектують території. Подають заявки на утилізацію стихійних сміттєзвалищ до районних комісій. Вже потім починається робота з ліквідації. Цього разу це несанкціоноване сміттєзвалище у Шевченківському районі площею близько 54 квадратні метри. Ця робота проводиться на звернення мешканців. Ми вже кілька років боремось із однією і тією ж проблемою – прибираємо звалища, однак жителі продовжують скидати сміття. Роботу на цій локації закінчать до кінця дня. Тут працюють 10 людей та 4 одиниці техніки: фронтальний навантажувач та 3 самоскиди», — додав черговий.


Сьогодні по місту у роботі з вивезення твердих побутових відходів, ліквідації стихійних сміттєзвалищ задіяно 32 сміттєвози, 20 самоскидів і 9 фронтальних навантажувачів.

Щодо ліквідації сміттєзвалищ, можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.