Про видавництво братів Капранових та його авторів: у ДніпроОДА пройшов літературний вечір

У Дніпропетровській ОДА письменник Дмитро Капранов презентував видавництво «Зелений пес». А ще познайомив з його авторами. Про це розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб, повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«ДніпроОДА вкотре відкрила свої двері. Продовжуємо традицію творчих вечорів. Це можливість спілкуватися на відкритому майданчику. Розповідаємо, що є українська книга, українські автори. На зустрічі приходять і маленькі, і дорослі читачі», – зазначила Ольга Горб. 


Видавництво братів Капранових спеціалізується на сучасній художній літературі. Співпрацює з понад сотнею українських та іноземних авторів. На творчий вечір у ДніпроОДА завітало троє.



«Ми об’їхали всю Україну. Такого рівня співпраці із літераторами, як на Дніпропетровщині, немає ніде. В жодній області. Відповідаю за свої слова повністю. Регіон, де вітчизняна книга на першому місці», – сказав письменник Дмитро Капранов. 



Він додав, що такі зустрічі для творчих людей – як свіжий ковток повітря. 

Юна казкарка Маруся Щербина презентувала свою першу книжку «Небилички від Марічки». Там, розповіла, її мрії, дитячі вигадки. 



«Я фантазерка. Вирішила написати про мандрівку дітей у казкових світах. З ними відбувається багато різних пригод. Герої долають поганців, знаходять нових друзів. Обов’язково все закінчується хепі ендом», –  заінтригувала Маруся Щербина. 



Письменниця Ганна Левада привезла дві свої книги. Розповіла, що незабаром вийде третя. Вона вже у видавництві. 



«Пишу фантастику з 19 років. В основному зі своїх снів, які колекціоную. Увазі читача представляю книги «Розділена душа» – про дівчину-примару та «Інститут часу», – сказала Ганна Левада. 



До письменницької спільноти 6 років тому приєднався й журналіст Сергій Карюк. За цей час видав п’ять книжок – «Нечиста кров», «Кременецький звір», «Остання босорканя», «Тарана», «Ферія». Його жанр – містичні, історичні, пригодницькі детективи. 



«Багато чула, що вечори у ДніпроОДА проходять цікаво. Перед тим як прийти сюди дізналася про видавництво «Зелений пес». Обов’язково декілька книжок прочитаю», – запевнила гостя зустрічі Олена Гвоздікова.  



«Люблю паперові книги. А ще мені дуже імпонує громадянська позиція братів Капранових»,  – додала відвідувачка Оксана Козакова.  



Запрошувати цікавих авторів, блогерів, письменників, художників Дніпропетровська облдержадміністрація планує й надалі.