«Прогрес колосальний! Коли сюди прийшли, синочок не розмовляв. Зараз мовлення налагоджується», — дніпрянка про міську службу раннього втручання

У Дніпрі діти з порушеннями психічного та фізичного розвитку, а також з особливими освітніми потребами отримують безкоштовну допомогу. Її надає «Служба раннього втручання» Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра». Пані Марина зі своїм 4-річним сином Михайлом вже понад рік регулярні гості установи. Родина звернулась по допомогу через те, що хлопчик не розмовляв.




«Ми ані хвилини не шкодували, що звернулись до служби по допомогу. За цей час дійсно колосальний результат. Мовлення в Михайла налагоджується, але роботи ще багато. Тут не лише працюють з дитиною, але навчають і мене. Розповідають про те, що я раніше не знала. Цими навичками тепер користуюсь регулярно. Михайлу дуже подобається сюди ходити, особливо заняття з психологом», — каже Марина Бочка, отримувачка послуг «Служби раннього втручання».




Із дітьми тут працює мультидисциплінарна команда: логопед, дефектолог, невролог, психолог, фахівець з фізичної реабілітації. Окрім цього, за потреби можна отримати і інші послуги — екстрене втручання, соціальну адаптацію, інтеграцію та реінтеграцію в суспільство, консультування, реабілітацію, представництво інтересів сімей у державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях.




«Служба раннього втручання доступна для усіх дніпрян і ВПО, що мають дітей до 4 років з порушеннями психічного та фізичного розвитку, інвалідністю та/або особливими освітніми потребами. Найчастіше звертаються із проблемами мовлення. Дуже важливо, якщо є певні підозри, що дитина має ті чи інші порушення, звертатися по допомогу якомога раніше. Подекуди втрачений час дуже важко надолужити. Торік ми надали допомогу 66 родинам. У 2024 році допомогу вже отримали 46 сімей», — прокоментувала Маргарита Бєляєва, завідувачка відділення «Служба раннього втручання».




Міська «Служба раннього втручання» працює за адресою: вул. Тополина, 33 з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00. Отримати консультацію можна за телефоном: (097) 420-29-20.