Прокурори Дніпровської спецпрокуратури повернули у власність держави Жовтневий районний військовий комісаріат

Центральний апеляційний господарський суд частково задовольнив вимоги прокурора Дніпровської спецпрокуратури й повернув у власність держави в особі Міноборони України нерухоме майно військового містечка ‒ Жовтневий районний військовий комісаріат. Про це повідомляє Спеціальна прокуратура у військові та оборонній сфері Південного регіону.

vijskomat-696x353-1.jpg
У позові йшлося про визнання недійсним Акту прийому-передавання вказаного майна у власність приватній компанії та витребування його
з чужого незаконного володіння у власність держави в особі Міністерства оборони України.

«Встановлено, що у 2007 році, одне з товариств з обмеженою відповідальністю, згідно рішення Господарського суду м. Києва, зареєструвало за собою 50% права власності на будівлі та споруди військового містечка м. Дніпра. У подальшому, постановою Вищого господарського суду України рішення суду першої інстанції було скасовано та направлено справу на новий розгляд. Однак ТОВ, у 2020 році, використовуючи скасоване рішення Господарського суду м. Києва, передало нерухоме майне Міністерства оброни України за актом прийому-передавання іншій компанії», - йдеться у повідомленні.

При цьому Міноборони та КЕВ м. Дніпро рішень про відчуження будівель та споруд військового містечка не приймали.

Ринкова вартість повернутого державі нерухомого майна становить понад 7 млн гривень.