Що важливо знати споживачам газу Дніпропетровщини про ТО газових систем у багатоквартирному будинку

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує, що проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж стосується газових систем загального користування у багатоквартирних будинках (гуртожитках). Газорозподільна компанія області відповідає на актуальні запитання споживачів щодо цієї теми.

Що важливо знати споживачам газу Дніпропетровщини про ТО газових систем у багатоквартирному будинку

Для чого необхідне проведення технічного обслуговування?

Виконання даних робіт необхідне у першу чергу задля безпеки клієнтів і надійної експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання, стан яких буде контролюватись професіоналами. Працівники Дніпропетровської філії «Газмережі» перевіряють систему газорозподілу на можливі витоки газу і усувають будь-які несправності. У майбутньому вартість профілактичних робіт буде значно меншою, ніж ремонтних. 

Чи проводиться технічне обслуговування, якщо господарі квартири відсутні на момент виконання робіт?

Якщо після технічного обслуговування мереж загального користування система у багатоповерхівці буде герметичною, квартири споживачів не підлягають огляду та обстеженню. Тільки в тому випадку, якщо система не буде герметичною або будуть виявлені порушення Кодексу ГРС або Правил безпеки системи газопостачання, пуск газу після ТО можливий лише після отримання доступу до усіх квартир та перевірки газової мережі.

Якими документами регулюється питання технічного обслуговування ВБСГ?

  1. Наказ Міненерго від 29.09.2023 №292 «Про затвердження Порядку технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку».
  2. Постанова НКРЕКП від 05.12.23 р. № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесення змін до Кодексу газорозподільних систем».
  3. Методологія розрахунку граничних рівнів вартості виконання видів робіт і послуг з ТО ВБСГ багатоквартирних будинків.