Шість громад Дніпропетровщини отримали 200 тонн посівної картоплі

Майже 4 тис родин Дніпропетровщини отримали допомогу від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Їм надали 200 тонн посівної картоплі. Коренеплід висадили у Перещепинській, Покровській, Апостолівській, Широківській, Верхньодніпровській та Вишнівській громадах. Про це стало відомо на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

1 (1).jpg

«Спеціальна установа ООН надавала мешканцям громад області насіння та картоплю для висадки. У планах організації – допомогти селянам із курчатами та кормами для худоби», – зазначив начальник управління зовнішньоекономічної діяльності ДніпроОВА Олександр Ракша.

Кожна родина отримала по два мішки коренеплоду, сказала регіональна координаторка Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН по Сходу України Олена Сафарова.

2 (2).jpg

«Ми відвідали деякі господарства Дніпропетровщини, які отримали допомогу. Картопля добре цвіте. Люди сподіваються на гарний врожай у вересні. Кажуть, поділяться із сусідами, в яких немає городів. Загалом дуже вражені згуртованістю селян у ваших громадах», – розповіла Олена Сафарова.

Організація підтримує найбільш вразливі сім’ї. Тих, хто приймає переселенців, багатодітних, людей старшого віку, з інвалідністю. Загалом цьогоріч допомогла понад 28 тис домогосподарств у сільській місцевості по всій Україні.

3 (1).jpg

«Плануємо до кінця липня відкрити у Дніпрі офіс. Він опікуватиметься Дніпропетровською, Херсонською, Запорізькою, Харківською, Донецькою та Луганською областями. Допомога малим фермерам у східних регіонах стане ще ефективнішою», – наголосив голова офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні П’єр Вотьє.

Аби отримати допомогу від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, необхідно звернутися до сільради. Саме громада визначає, хто найперше потребує підтримки, та повідомляє про це офіс організації.