Смачна допомога військовим: у Дніпрі мешканці соціального гуртожитку готують смаколики для захисників

У Дніпрі молодь, яка мешкає у міському соціальному гуртожитку (з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування) разом з переселенцями і соціальними педагогами готують для військових смаколики. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Смачна допомога військовим: у Дніпрі мешканці соціального гуртожитку готують смаколики для захисників

«З початком війни деякі мешканці нашого гуртожитку поїхали на захід країни чи закордон. Тому було прийнято рішення віддати вільні місця для переселенців. Нині у нас мешкають восьмеро юнаків і дівчат, а також 21 внутрішньо переміщена особа. Таким чином вже сформувалася велика дружня родина, якою вирішили один - два рази на тиждень готувати смаколики для наших захисників територіальної оборони, зокрема пиріжки та пироги», — розповів директор Дніпровського міського соціального гуртожитку Віталій Сова. 


Постійна мешканка  гуртожитку Ліза Білоусова теж долучається до виготовлення випічки для захисників: «Смажимо, печемо пиріжки, готуємо для них начинку,  чистимо картоплю, шаткуємо капусту». 


Нині у закладі мешкає і Олександра Філіпова. Жінка приїхала до Дніпра з Донеччини. 

«Нам дійсно пощастило, що тут, у Дніпрі, ми попали у хороші, добрі руки. Вдячні колективу гуртожитку за прихисток, піклування. Хлопці та дівчата, які тут мешкають, теж нас гарно прийняли. Словом, живемо, як вдома. А ідея випікати смаколики для наших захисників виникла раптово. На якесь свято вирішили їх порадувати, а далі це вже стало традиційною щотижневою нашою справою. Таким чином ми дякуємо військовим за захист», — підкреслила жінка. 


Організовують  випічку у гуртожитку і соціальні педагоги. Цього дня готували під керівництвом Ольги Фоміних: «Сьогодні я відповідала за приготування тіста. Усі гуртом насмажили близько сотні пиріжків з картоплею і капустою, а також два великі солодкі терті пирога. Смачного нашим захисникам і дякуємо їм».