​Сьогодні православні християни молитовно вшановують пам'ять пророка Амоса

ОСН спільно з Управлінням Дніпропетровської єпархії УПЦ з благословення Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея реалізує проект «Православний календар».

Петрів піст. У цей час не здійснюється вінчань.
photo_2022-06-28_07-18-54.jpg
Батько пророка Ісаї, 3-й з 12-ти малих пророків Амос жив у VIII столітті до Р. X. Простий і невчений, але сильний вірою і ревністю про славу істинного Бога. Амос був пастухом і саме його Господь обрав на пророче служіння. Пророк був посланий в Ізраїльське царство для викриття нечестивого царя Єровоама і євреїв, що відступили від Бога. За свої викриття та пророцтва св. Амос неодноразово переносив побої та вигнання. Особливо ненавидів пророка жрець ідольського капища Амасія. Пророк передбачив Амасії та всьому дому його швидку загибель, за що зазнав страшного побиття. Ледь живий пророк дійшов свого рідного селища і помер.

Також у цей день молитовно вшановують Мчч. Віта, Модеста та Кріскентії поживниці (бл. 303), Мч. Дула Кілікійського (бл. 305-313), Ієроніма Блаженного, Стридонського (419-420), Августина Блаженного, єп. Іпонійського (430), Свт. Михайла, першого митр. Київського (X). Мч. Лазаря, блгв. кн. Сербського (1389). Перенесення мощів прп. Феодора Сікеота, єп. Анастасіупольського (бл. IX). Свт. Єфрема II, патріарха Сербського (після 1399). 

28 червня – день набуття мощей прмчч. Григорія та Кассіана Авнєзьких (1524).