Сьогодні православні молитовно вшановують преподобного Пімена Великого

ОСН спільно з Управлінням Дніпропетровської єпархії УПЦ з благословення Митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея реалізує проект «Православний календар».

Сьогодні православні молитовно вшановують преподобного Пімена Великого

Пісний день.

Сьогодні, 9 вересня, православні молитовно вшановують преподобного Пімена Великого. Народився він приблизно у 340 році у Єгипті. З двома своїми братами пішов до одного з єгипетських монастирів, де всі троє прийняли чернечий постриг. Преподобний Пімен проводив час у суворому пості та молитовних подвигах і досяг такої висоти чеснот, що увійшов у досконалу безпристрасність.

Для багатьох ченців преподобний Пімен був духовним наставником та провідником. Преподобний говорив, що людині необхідно дотримуватися трьох основних правил: боятися Бога, часто молитися і робити добро людям. Злість ніколи не знищить злості, наставляв Пімен. Якщо хтось тобі зробив зло, зроби йому добро і воно переможе.

Єгипетський пустельник дожив майже до 110 років. На знак великої смиренномудрості, скромності, правдивості та самовідданого служіння Богу отримав найменування Великий.

У цей день також шанують свт. Ліверія вик. папи Римського (366), прп. Пімена Палестинського (бл. 602), прпп. сщмч. Кукші та учня його мч. Никона та прп. Пімена постника, Печерських (після 1114).