Соціалізація і нові навички: в Кам'янському виграли грант для молоді зі статусом ВПО

У п'ятницю, 9 липня, відбувся регіональний форум для глав ОТГ Кам'янського району «Економічне сьогодення і майбутнє молоді в громадах». Основна мета - налагодження комунікації між главами ОТГ, обласними і народними депутатами. Про це стало відомо на місці події.

Соціалізація і нові навички: в Кам'янському виграли грант для молоді зі статусом ВПО

Представник молоді, помічник-консультант депутата Дніпропетровської обласної ради Дмитро Пронін підкреслив, що мета форуму - розповісти, як підійти до роботи з молоддю і про існуючі можливості для них в маленьких громадах.

«Дуже часто громади думають, що у них існують проблеми з молоддю. Але це не так. Труднощі пов'язані з організацією їх діяльності. Тому моя мета тут - розповісти, як стратегічно підійти до роботи з молоддю в громадах і також розкрити можливості для них в маленьких громадах, як саме можна використовувати ті чи інші ресурси», - розповів він.

Дмитро Пронін поділився, як на практиці можна залучати і задіяти молодь: «Я є керівником БФ «Живе серце», який націлений на молодь. Ми пропонуємо різні програми і проекти для них. Наприклад, волонтерство. Це той випадок, коли можна знайти своє перше робоче місце, знайти партнерів і організувати бізнес, познайомитися з новими людьми і напрацювати соціальний капітал. Успішні приклади є і ї дуже багато».

Крім цього, він розповів про грант, який виграв разом з Центром ініціатив міста Кам'янського. Ініціатива націлена на молодь зі статусом ВПО.

«Протягом певного часу ми проведемо для молоді чотири навчальних модуля про лідерство, комунікації та медіаграмотності. Наше завдання, щоб люди з ВПО - статусом більше соціалізувалися, отримали нові навички і відчували себе більш комфортно в Кам'янському», - розповів він.