Соціальна сфера та мешканці будуть з теплом: ситуація з газом і тарифами на Дніпропетровщині стабільна

На прес-конференції у ДніпроОДА заступник голови облдержадміністрації Максим Беспальчук розповів, що Дніпропетровщина зустріне опалювальний сезон із достатніми запасами газу, фіксованими тарифами і теплими батареями. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.



«Попри коливання на світовому ринку газу ситуація на Дніпропетровщині стабільна. Приводів для хвилювання немає. Газ є, тепло буде. Вистачить і населенню, і для соціальної сфери – садочкам, школам, лікарням», – запевнив Максим Беспальчук.



Він додав, що мешканці захищені фіксованим річним тарифом, який діє в Україні. Для побутових споживачів – 7,42 грн за куб. Для соціальної сфери з урахуванням ПДВ і транспортування – 16,8 грн.



«Дніпропетровщина у всеозброєнні підходить до опалювального сезону. Проведені усі необхідні технічні роботи. Підготовлені 973 котельні, 1,7 тис км теплових мереж, системи опалення 795 шкіл, 797 дитсадків, 200 лікарень», – додав Максим Беспальчук.

Загалом в Україні більш ніж 7 тис бюджетних установ. НАК «Нафтогаз України» готовий укладати з ними контракти. Покрокова інструкція – за посиланням.