Старост ТГ запрошують долучитись до онлайн-занять

Очільникам територіальних громад Дніпропетровщини пропонують взяти участь в освітній онлайн-програмі «Кроки для старост 2021» від «U-LEAD з Європою». Курс розроблений спеціально для старост українських громад та допоможе їм ефективно виконувати повноваження, передбачені оновленим законодавством. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Старост ТГ запрошують долучитись до онлайн-занять
«В нашому регіоні створено 86 територіальних громад. Ініціатива U-LEAD — це можливість для їхніх очільників підвищити свою кваліфікацію, поглибити знання в чинному законодавстві, перейняти досвід успішних старостинських округів та налагодити співпрацю з колегами-старостами зі всієї України. Обласна рада, своєю чергою, також сприяє розвитку громад регіону: фахівці нашого інформаційного агентства ДІА регулярно залучають представників ТГ до семінарів-практикумів, де учасники вчаться використовувати преференції для розвитку власних територій, залучати інвесторів, користуватись відкритими даними та багато іншого», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Онлайн-курс «Кроки для старост 2021» стартує 27 вересня й триватиме 7 тижнів. Аби взяти в ньому участь необхідно заповнити анкету за посиланням й надіслати її на електронну адресу regops.u-lead@giz.de, вказавши в темі повідомлення назву громади та область.