ЦНАПівські рекорди, «активні парки», дозвілля для АТОвців: обласні новини від ДніпроОДА

Дніпропетровська область – національний лідер у наданні адмінпослуг. Для родин ветеранів влаштували запливи на каяках. На активних локаціях у різних куточках регіону для всіх охочих проводять руханки. Про основні новини тижня розповів на публічному звіті заступник голови ОДА Іван Начовний.


«Дніпропетровщина – лідер серед областей у наданні адмінпослуг. У регіоні створено найбільше ЦНАПів – 81. Розвиваємо мережу точок доступу і далі. До кінця року плануємо відкрити ще 7», – зазначив Іван Начовний.

Область у національних лідерах і за іншими показниками, додав Іван Начовний. У 22-х ЦНАПах можна оформити закордонні паспорти й ID-картки. У 4-х – отримати посвідчення водія та зареєструвати транспортний засіб.

«Аби державні послуги стали ще доступнішими, на порталі «Дія» створили новий сервіс «Дія Центр». Тепер зручно в онлайн-режимі обрати найближчий ЦНАП, сформувати комфортний маршрут, промоніторити рейтинг якості послуг», – розповів заступник голови ОДА.

У регіоні проходить флешмоб «Безпечний ЦНАП». Понад 50% працівників центрів уже вакцинувалися від коронавірусу. У восьми ЦНАПах щеплення зробили всі адміністратори.

«Загалом в області вже зробили майже 950 тис COVID-щеплень. Другу дозу отримали понад 400 тис мешканців, – підкреслив Іван Начовний. – Імунізуватися можна у центрах масової вакцинації. Нині їх у регіоні 30-ть. Вони працюють щоденно, без вихідних».

Для АТОвців області та їхніх рідних влаштовують активний відпочинок. До чергових двох запливів на каяках долучилися майже 70 ветеранів із дружинами та дітьми.

«Відпочинок на воді – чудовий спосіб реабілітації для бійців. А ще – нагода провести дозвілля із родиною та перезавантажитися перед робочим тижнем», – сказав Іван Начовний.

До здорового способу життя залучаються все більше мешканців області. У різних точках регіону відкривають «активні парки». Із турніками, «шведськими стінками», лавами для виконання вправ. Там проходять руханки й майстер-класи.

«Активні парки – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». На таких локаціях у Кривому Розі, Дніпрі, Іларіоновому відбулися показові виступи з різних видів спорту. Відомі атлети регіону провели руханки. Долучилося багато дітлахів», – розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА.

На черзі – спортивна руханка на активній локацій у дніпровському парку Шевченка, додав він.