Цьогоріч Павлоградська станція екстреної меддопомоги отримала 26 нових «швидких»

Павлоградська станція екстреної меддопомоги отримала ще 25 нових «швидких». У 2021 році це вже друга поставка. Загалом автопарк оновили на 26 машин. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов, передають у прес-службі відомства.

1.jpg
«Сьогодні – ще одна поставка «швидких». Вручаємо ключі від 25 автівок медикам Павлоградської «екстренки». На нових машинах медики зможуть швидше дістатися на виклик. А рятувати пацієнтів допомагатиме сучасне обладнання», –сказав Володимир Орлов.

Місцевим бригадам передали французькі Citroen Jumper. Вони мобільні, зручні, надійні.
2.jpg
«Павлоградська станція екстреної допомоги чекала на нові машини роками. Тепер автопарк "швидких" оновлений на 100%», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Вдячний обласній владі за такий подарунок до Дня міста. Бачимо, що зміни відбуваються не тільки у Павлограді та області, а й по всій Україні. Країна оживає та розбудовується», – сказав міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

Усередині «швидких» – усе необхідне для порятунку та реанімації «важких» пацієнтів. Зокрема, апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори, балони з киснем.

«Коли прийшла працювати у 2007-му, їздили на УАЗах. Там і обладнання такого не було, і швидкість набагато менша. У нових машинах є все, щоб одразу проводити реанімаційні заходи. А ще ноші, вакуумні шини і комірці, спинальний корсет. Все це вкрай важливо при травмах спини, отриманих, наприклад, під час ДТП», – поділилася фельдшерка Юлія Біла.

Станція екстреної медичної допомоги обслуговує мешканців Павлограда, Тернівки та Першотравенська. А ще Покровської, Васильківської, Межівської, Петропавлівської, Великомихайлівської та Маломихайлівська громад. Це 309 тис людей.

Щодоби 28 бригад виїжджають у середньому на 200 викликів.

«Найважливіше – вчасно доїхати на виклик, надати допомогу та довезти пацієнта до лікарні. Нові машини допоможуть у цьому. Дуже гарні і комфортабельні, є усе, що треба», – сказала фельдшерка Віта Бобрикова.

Загалом цьогоріч для бригад екстреної меддопомоги області закупили 177 нових машин.