У 2021 році на Дніпропетровщині з води та вогню врятували понад 200 людей

Протягом 2021 року з вогню та води врятували більш ніж 200 мешканців регіону. З них три десятка – діти. А ще на Дніпропетровщині, порівняно з 2020-м, зменшилася кількість пожеж. Про підсумки роботи звітували на нараді керівного складу цивільного захисту області в ОДА.



«Відпрацьована, професійна, підготовлена система цивільного захисту – це безпека та спокій мешканців області. У 2021-му на Дніпропетровщині проводили профілактичну роботу, перевірки, рейди, патрулювання, оновлювали матеріально-технічну базу. 24/7 у «бойовій» готовності усі екстрені служби», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 



У 2021-му рятувальники області здійснили понад 18,4 тис оперативних виїздів. Майже половина  з них – на гасіння пожеж. Вдалося врятувати 175 людей. 



Загалом минулого року у регіоні сталося більш ніж 8,7 тис загорянь. Для порівняння у 2020-му спалахувало понад 11 тис разів. 

На водних об’єктах впродовж 2021 року виникло 89 нещасних випадків. З води врятували 29 жителів Дніпропетровщини. Серед них – 4 дітей. 



«Аби запобігати надзвичайним ситуаціям на воді, створено спеціальну державну аварійно-рятувальну службу у Дніпрі. А ще 6 комунальних служб у Кривому Розі, Новомосковську, Верхньодніпровську, Павлограді, Нікополі та Новомосковському районі», – додав заступник начальника Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Едуард Горбачов.  



В області функціонує 326 консультаційних пунктів цивільного захисту органів місцевого самоврядування. За 2021 рік до них звернулося понад 300 тис мешканців Дніпропетровщини.