У 2022 році мобільні бригади Дніпропетровщини зробили понад 103 тис щеплень від коронавірусу

З початку року мобільні бригади області зробили понад 103 тис щеплень від COVID-19. Зокрема, медики виїжджали у громади. Там вакцинували жителів віддалених сіл, віком 60+. Про це повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації.

У 2022 році мобільні бригади Дніпропетровщини зробили понад 103 тис щеплень від коронавірусу
«Мобільні бригади активно працюють на території регіону. Імунізують мешканців під час виїздів на тимчасові пункти вакцинації. Щеплюють вдома маломобільних людей. За графіком вирушають до віддалених громад. Загалом у 2022-му вже маємо більш ніж 103 тис «мобільних» щеплень», – зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

Виїзди у громади організували для зручності людей старшого віку. Проте скористатися нагодою і зробити щеплення можуть усі бажаючі. Подивитися графік можна на сайті або у сільраді.

Вакцинують на вибір чотирма препаратами: Comirnaty, Moderna, AstraZeneca, CoronaVac. Усі є на кожному пункті щеплення та в центрах вакцинації населення, у мобільних бригад. На Дніпропетровщині в наявності понад 402 тис доз.

Усього в регіоні – 120 мобільних бригад. А ще працюють 33 центри вакцинації та 208 пунктів щеплення.