У 33 школах Синельниківщини працюють офіцери безпеки

Вже у 33 навчальних закладах Синельниківщини втілюють пілотний проєкт «Офіцер служби освітньої безпеки». Поліцейські запобігають надзвичайним ситуаціям. А якщо така станеться – допоможуть оперативно та грамотно зреагувати. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

У 33 школах Синельниківщини працюють офіцери безпеки

«Ми вже бачимо позитивний ефект від реалізації проєкту. Навіть самі діти стали почувати себе спокійніше. Не кажучи вже про педагогів та батьків, які постійно тривожаться за школярів, – розповідає начальниця відділу освіти, охорони здоров'я, культури, молоді та спорту Синельниківської РВА Людмила Михайлова. – До того ж поліцейські несуть ще й певну освітню функцію. Розповідають дітям, наприклад, про поводження з вибухонебезпечними предметами».

Приєдналися до проєкту Дніпровський, Криворізький, Кам’янський та Павлоградський райони. Загалом – понад сто шкіл Дніпропетровщини.

Офіцери організовують пропускний режим до навчального закладу. Пильнують, щоб на території не було сторонніх. Реагують на правопорушення, якщо такі стануться. За необхідності – викличуть патруль. Слідкують і за тим, щоб діти спускалися в укриття під час повітряної тривоги.