У Дніпрі капітально ремонтують Обласний фаховий коледж спорту

У Дніпропетровському фаховому коледжі спорту – капітальний ремонт. Підрядники вже утеплили цоколь, завершують заміну покрівлі. Нині працюють над фасадом, виконують бетонні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У Дніпрі капітально ремонтують Обласний фаховий коледж спорту
«Робимо кращими умови для юних спортсменів Дніпропетровщини. В області будуємо та модернізуємо стадіони. Зводимо «з нуля» басейни. Осучаснюємо й коледж спорту», – зазначив Валентин Резніченко.

Будівля не знала ремонту майже 40 років. Корпусів декілька – чотири малі й три великі. Найбільше клопоту доставляв дах – він протікав.

Нині заміна покрівлі – на фініші. А ще підрядники укріпили стіни й фундамент спортколеджу. Особливу увагу приділили підсиленню опор під басейном та спортивною залою.

У розпалі утеплення фасаду. Аби мав презентабельний вигляд його декорують металевими «касетами».

«Територію навколо приведемо до ладу. Укладатимемо тротуарну плитку та асфальт», – розповів інженер підрядної організації Євген Ставманенко.

В обласному фаховому коледжі займається понад півтисячі школярів та студентів. З них 150 – у складі збірних команд України.

Зараз вихованці коледжу змагаються на Олімпіаді у Токіо. Зокрема, плавці Денис Кесіль та Ігор Трояновський. А ще легкоатлети Ярослава Магучіх і Михайло Кохан.

«Хочемо бачити будівлю коледжу енергоефективною та красивою. Першого вересня тут на подвір’ї проведемо урочистості. Запросимо й привітаємо олімпійців», – сказав директор навчального закладу Михайло Лельчицький.

Юні спортсмени у коледжі навчаються, тренуються і мешкають. Серед них – Артем Білоцерковець.
Хлопець займається футболом. Мріє грати в основному складі однієї з відомих команд. Щойно повернувся зі зборів. У коледжі навчається рік.

«Живу в кімнаті з товаришами по футболу. Без батьків. Вже більш самостійне життя пішло. Радий, що коледж буде сучаснішим», – сказав Артем Білоцерковець.

У коледжі працюють 170 педагогів, тренерів та вихователів. Серед випускників закладу – понад дві сотні чемпіонів й призерів світу та Європи.