У Дніпрі оновлюють електромережу для мешканців Новокодацького району міста

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять масштабну реконструкцію електричних мереж Новокодацького району міста Дніпра. У селищах Ясне, Таромське, Діївка-2 та Сухачівка закінчують роботи із заміни понад 7 кілометрів повітряних електричних ліній 10 кВ та 64 дефектних опор. По закінченню робіт аварій стане менше, а жителі матимуть надійну електромережу. Про це повідомили в прес-службі компанії.

У Дніпрі оновлюють електромережу для мешканців Новокодацького району міста
Необхідність робіт викликана технічною та моральною застарілістю електроінфраструктури цих житлових мікрорайонів. Повітряні мережі тут будувалися у 1959-му році та вже не відповідають сучасним запитам. Старі опори почали руйнуватися. Крім того, частина повітряних ліній проходить у лісовій зоні та неодноразово потерпала від падіння дерев під час негоди. Аварій було дуже багато, особливо восени та взимку. А їх ліквідація ускладнювалася через важкодоступність опор та ліній. Тому для забезпечення надійного електропостачання в цьому році їх вирішено повністю оновити.

«ДТЕК діє в інтересах України та піклується про своїх клієнтів, системно трансформуючи енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. В рамках ремонтної програми у Новокодацькому районі Дніпра наразі оновлюємо дві лінії по 3,8 км кожна. Також в селищі Ясному замінимо повітряні лінії на кабельні та укладемо їх під землю. Це дуже важливо для безпеки, бо вони проходять поруч зі школою й приватним сектором. По завершенню проєкту 2317 клієнтів отримають сучасну та безпечну електромережу», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Нові повітряні лінії будуть виконані з ізольованого проводу (СІП) зі збільшеним перетином. Він більш стійкий до негативних впливів навколишнього середовища (дощ, сніг, сонце, вітер, гілки дерев), безпечний й довговічний.

Роботи проводять тільки в будні дні. Для мінімізації незручностей для жителів та перерв електропостачанні підрядники поділили роботи на ділянки по кілька вулиць, відключення на яких чередують. А також, враховуючи побажання мешканців, скоротили час відключень до 18:00. Усі роботи закінчать за тиждень.

ДТЕК Дніпровські електромережі закликає мешканців з розумінням поставитися до необхідності проведення подібного оновлення мереж та пов’язаних з цим незручностей. Адже такі роботи – нагальна необхідність, яка забезпечить в подальшому безперебійне електроживлення та світло у цих районах.

Дізнатися точний графік проведення робіт можна на сайті компанії https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns

Як повідомлялося раніше, у 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі інвестує в електроінфраструктуру області понад 1 мільярд гривень.