У Дніпрі після масштабної реконструкції відкрили ще одну амбулаторію

Після тривалої та масштабної реконструкції відкрилась одна із амбулаторій у Дніпрі. Її реконструкція відбулась завдяки партнерству міської ради Дніпра та Світового банку. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міськради.

Олександра Бодня.jpg

«Це вже 24 амбулаторія, яку ми оновлюємо коштом Світового банку. Всього таких амбулаторій 26, з яких 23 були відкриті ще до війни. Одну відкриваємо сьогодні і ще дві – очікуємо на кінець реконструкції», – зазначила заступниця директора з технічних питань департаменту охорони здоров’я населення ДМР Олександра Бодня. 


Ремонтні роботи в амбулаторії провели з урахуванням потреб маломобільних груп населення: там облаштували пандус, тактильну плитку, встановили таблички зі шрифтом Брайля, мнемосхему, а також пристосували санвузол. Реєстратура також облаштована для пацієнтів, що користуються візочками. Ба більше, амбулаторія розташована біля зупинки громадського транспорту. 

Альбіна Миколаївна.jpg

«У нас дуже багато задекларованих пацієнтів саме в амбулаторії – понад 10 тисяч, з них, звичайно, і переселенці. Ми надаємо первинну медичну допомогу, яка передбачена договором НСЗУ», – зазначила головна директорка одного із Центрів первинної медико-санітарної допомоги Альбіна Миколаївна. 

Аліна.jpg

Лікарка загальної практики, сімейна лікарка оновленої амбулаторії Аліна також додала: «Стало дуже комфортно працювати, відчуваєш себе набагато приємніше. І головне – нова амбулаторія дуже подобається нашим пацієнтам, дехто говорить, що відчувають себе наче в приватній клініці, а не в міській. А для нас як для лікарів головне – комфорт пацієнтів». 

Пацієнтка Анна каже, раніше ця амбулаторія розташовувалась в іншому місці і діставатись туди було незручно. 

Анна.jpg

«Це взагалі приємний подарунок у такий нелегкий час. Мало того, що зручно сюди добиратись, так ще й почуваєш себе наче в європейській лікарні», – зазначила пані Анна.